ده نکته برای شروع کسبوکار کوچک یا خانگی
بسیاری از ما هدفی برای راه انداختن کسب و کار شخصی خود را داشته یا با توجه به شرایطی که داریم دوست داریم مهارت و تخصص خود را تبدیل به کسب و کار کوچک خانگی خود کنیم. اما برای راهاندازی یک کسبوکار موفق نکاتی وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترینهای آنها میپردازیم.
۱. مدیریت مالی خود را از همان ابتدا سر و شکل دهید
کسب و کار شما می تواند خانگی یا کوچک باشد یا حتی به تازگی با راهاندازی استارتاپ خود تصمیم گرفته باشید وارد فضای رقابتی شوید. اما یک موضوع مهم را نادیده نگیرید و آن هم چیزی نیست جز مدیریت پرداختهای آنلاین. حتما با استفاده از یک درگاه پرداخت و سیستم حسابداری آنلاین، علاوه بر اینکه بار زیادی از روی دوش سیستم و منابع انسانی خود برمیدارید، از همان اول دادههای مالی خود را با نظم و انضباط، مدیریت کنید.
۲. برنامه کاری منظم داشته باشید
درگیر کار شدن اصلاً سخت نیست. ناگهان متوجه خواهید شد که میبینید تمام زمان روز خود را صرف کار کردهاید. باید منظم باشید؛ زمان را مدیریت کنید. ساعتهای کاری روزانه خود را تنظیم کنید و نهایت تلاشتان را انجام دهید تا به این ساعتها متعهد بمانید.
۳. مربی پیدا کنید
تنها کار کردن میتواند شما را منزوی کند. گاهی اوقات به کمک یک فرد حرفهای نیاز دارید تا از توصیههای او استفاده کنید. در میان ارتباطهایی که در حوزه کاری خود دارید به دنبال یک مربی باشید. ایجاد این ارتباطات به زمان نیاز دارد، اما ارزشش را دارد.
۴. تأثیر ارتباطات انسانی را نادیده نگیرید
هنگامی که در خانه کار میکنید، از ارتباطات محل کار و ارتباط چهره به چهره با مشتریهای جدید محروم هستید. گاهی خودتان را مجبور کنید برای ناهار از منزل بیرون بروید، یا با مشتریان بالقوه و همکاران خود قهوه بخورید. به کنفرانسهایی که در حوزه فعالیت شما برگزار میشوند بروید. دست کم میتوانید گاهی به جای اینکه ایمیل یا پیامک بفرستید، با فرد مورد نظرتان تماس بگیرید.
۵. بهصورت الکترونیکی شبکهسازی کنید
در گروههای LinkedIn یا شبکههای اجتماعی دیگری که به صنعت و مشتریان شما مربوط هستند فعالیت کنید. نظر خود را در مورد نوشتههای دیگران در وبلاگشان و یا دررسانههای اجتماعی بیان کنید. این کار مهارت شما را نشان میدهد و به شما احساس ارتباط با یک اجتماع را میدهد.
۶. همه را با خبر کنید
کسب و کار خود را به دیگران و مخصوصا به جامعه هدف معرفی کنید. برای این کار میتوانید از رسانههای اجتماعی استفاده کنید. در اولین قدم استفاده از اینستاگرام و در قدم دوم از توییتر استفاده کنید. یکی از راهکارهایی که میتوانید استفاده کنید این است که ببینید رقبا از چه ابزاری استفاده میکنند و بعد آنها را بررسی کرده و استفاده کنید.
۷. حضور در رویدادها را دست کم نگیرید
یکی از جاهایی که میتوانید علاوه بر شبکهسازی، هم کسب و کارتان را معرفی کنید و هم شرکای تجاری خوبی پیدا کنید رویدادهای مرتبط با کسب و کار شماست. در این رویدادها شما هم دوستان بهتری پیدا میکنید و هم میتوانید به توسعه کسب و کار خود بهتر از همیشه فکر کنید.
۸. مهارتهای فنی خود را ارتقا دهید
هنگامی که برای خودتان کار میکنید و با مشکلی رو به رو میشوید هیچ پشتیبان فنی در دسترس نیست که با او تماس بگیرید. میتوانید یک کلاس کامپیوتر بروید یا در صورتی که نیاز به اطلاعات فنی دارید منبعی برای یادگیری یا پیدا کردن جواب سوالهایتان پیدا کنید.
۹. به مجوزها توجه کافی داشته باشید
اگر یک کسبوکار کوچک یا خانگی دارید، به احتمال زیاد در ابتدای راه نیازی به ثبت نام مالیاتی، پروانههای کسب وکار مرتبط و مجوزهای مربوط به آن ندارید. اما رفته رفته بعد از اینکه کار خود را شروع کردید حتما توجه کنید که چه مجوزهایی نیاز دارید، سپس برای دریافت آنها اقدام کنید.
۱۰. مالیات را نادیده نگیرید
در مراحل ابتدایی شروع کسب و کار آنلاین همانند بحث مجوزها احتمالا بحث مالیات بر درآمد هم خیلی مطرح نباشد اما باید این واقعیت را بپذیریم که با بزرگ شدن کسب و کار باید نسبت به این موضوع دقت نظر داشته باشیم در بازههای زمانی مشخصی مالیات تخمینی درآمد خود را پرداخت کنیم و برای عبور از این مرحله به سلامت، داشتن یک سیستم پرداخت مناسب و سیستم حسابداری شفاف میتواند به شما کمک کند.
در آخر …
اینها تنها بخشی از نکات مهم برای راهاندازی کسب و کار بود ولی تمام این نکتهها به شما در ایجاد یک کسبوکار خانگی کمک خواهد کرد. مهمترین عامل موفقیت برای شما عزم و اراده خواهد بود. اگر به جزئیات توجه نکنید، ایده رؤیایی کار در خانه برایتان به یک کابوس تبدیل خواهد شد.
عالی